Over Deze dagen

Hoe overleef je je buren? Wat verwachten we allemaal van de liefde? Hoe moeten we met elkaar samenleven? Wat doet er echt toe in het leven? Dat zijn de vragen waar ik wekelijks over schrijf. Ik stel vragen, zonder een definitief antwoord te zoeken of te geven.

Samen met Gerben, mijn vriend, en Wolfje, mijn kat, woon ik op Rotterdam Zuid. In een ‘focuswijk’ vol ‘prachtkansen en uitdagingen’. Met een buurvrouw die eitjes brengt en een buurman die bekend staat onder de naam ‘Kankermongool.’
Mijn werkende leven speelt zich af in een verpleeghuis, waar ik werk als geestelijk verzorger. Waar ik praat met ouderen, over wat hen bezighoudt, wat er toe doet in hun leven.
Niet alleen in mijn werk, maar zeker ook daarbuiten, ben ik gefascineerd door de manier waarop mensen leven. Gefascineerd door de betekenis die zij zoeken en soms vinden. Ik kijk om mij heen, naar wat ik zie. En ik kijk naar binnen, naar wat ik daar aantref.

Ik wil me bewust zijn van het leven dat ik leid. Stilstaan bij de dingen die ik meemaak, de mensen die mij omringen, de plek waar ik woon, de tijd waarin ik leef. Stilstaan bij de vragen die ik op mijn weg tegenkom. Het schrijven van deze blog is mijn stok achter de deur om dat in ieder geval één keer per week te doen. Ik hoop dat ik jou met mijn gedachten ook aan het denken zet.

In plaats van dat je probeert een dwingende betekenis aan je leven op te leggen, laat je die betekenis zonder meer komen en gaan. In plaats van ervan te dromen een onfeilbare pop te worden zul je jezelf overgeven aan alle verwarrende keuzes en je weg vinden in de woelige mensenwereld. (…) Wie er niet naar streeft tot de hemel op te stijgen kan vrijheid vinden in het vallen naar de aarde.

John Gray – De ziel van de marionet

Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom. Mail naar: anna@dezedagen.nl